top of page

ZIP


Dětem jsem před kázáním řekl toto: "Moji vnuci v Americe mají třídu každý rok jinou a také paní učitelku nemohou čekat stejnou. Vše se točí, aby se Asiati, Latinos, Evropané, Rusové a Němci mohli najít spolu a vytvářet společnost. Jak pestré společenství je tu v kostele! Mám v rukou dva nestejné kusy látky, jeden menší a druhý větší, jeden žlutý a druhý černý. Mám strakatou kravatu a pruhované ponožky… Co ještě více může symbolizovat pestrost společnosti. Jen se rozhlédněte! Co nás dá dohromady?

Dva kusy látky mají našitý na boku zip. Děti vloží do paty zipu druhou část, kterou zavedou i do čelistí jezdce. A rychlým tahem (proto zzzip) zapnou a zkusí pevnost spojení dvou kusů látky. Ta pata zipu, to je náš základ, který nás spojuje. To je Kristus Pán. A od začátku skrze čelisti jezdce, snášedla, se jeden zoubek vkládá do druhého zoubku, člověk po člověku je zipován do pevného spojení s Kristem. To snášedlo, které nás vede od Krista až do věčnosti, může být Duch svatý."

A tady je celé kázání v poznámkách. Běžně neřeknu všechno tak, jak je to písemně... Ale tady to máte celé, stáhněte si to.

Daniel Kvasnička
 
Nový kostel Církve bratrské
 
Moravská 1222, 571 01 Litomyšl
 
Telefon: +420 733 619 141
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
bottom of page