top of page

5.5.2015 v 5 p.m.


My jsme hostili Terezii Hurychovou, která pracovala pro Lékaře bez hranic a nasazovala svůj život pro potřebné. Začínala ve Rwandě a skončila někde na Haiti. Teď má neméně dramatický úkol. Pracuje ku porodu svého dítěte. Provázíme ji v modlitbách a moc děkujeme, že si udělala čas na návštěvu v Litomyšli.

5.5.2015 byla také bohoslužba ve sv. Vítu v Praze. Kázání měl světící biskup z Birminghamu. Ve vší úctě jsem nemohl souhlasit s jeho výkladem Blahoslavenství (Matoušovo evangelium, 5. kapitola) Bez zjednodušování si myslím, že Kázání na hoře není uskutečnitelné. Zůstává mi vládním programem Ježíšovým. A říká to, co udělal, za čím stál až do smrti a v čem budu rád stát s ním. Řekneš-li, že je to to samé, mám dojem, že ne. Kristus to dotáhl, já jen s ním. A dost často si myslím, že je dobře, když zjistím, že nejsem lepší a ani tak dobrý, jako On... Je-li podle apoštola Pavla Mojžíšův zákon k poznání hříchu, pak výklad Zákona z úst Ježíšových asi nebude ke spáse. Ke spáse je On, Kristus sám.

Trochu trnu, když si dáváme větší výzvy, než měl On. Pán Ježíš nezrušil války a ani neměl tu ambici, naopak v jedné nevyhlášené zahynul. A v diplomacii či vojenství (což jsou dvě strany vyjednávání) je někdy strašně nelehké zvolit, jakou z těch dvou stran zvolit.

Co si myslíš Ty?

Daniel Kvasnička
 
Nový kostel Církve bratrské
 
Moravská 1222, 571 01 Litomyšl
 
Telefon: +420 733 619 141
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
bottom of page